Led lys: En guide for bedrifter | Eldirekte
Du er her Forsiden Led lys: En guide for bedrifter

Led lys: En guide for bedrifter

Banner hvorfor du bør bytte til ledlys
 

Led lys: LED guiden for bedrifter

Har du tenkt på å bytte til mer effektiv belysning i dine lokaler? Vi har skrevet denne guiden slik at du enkelt kan ta de rette beslutningene, og finne ut om det er LED-lysrør, LED-lamper eller LED-lysrørarmaturer som passer best for deg.

Ved å bytte til effektiv LED-belysning i dine lokaler kan du straks redusere strømforbruket som går til belysning med opptil 75%. Moderne LED-belysning er både langt mer energieffektivt og har mye lengre levetid enn tradisjonelle pærer. Å bytte til LED er en rimelig investering som du kan spare inn allerede innen et år med dagens strømpriser.
 


 
 

LED er ikke LED

Det man først og fremst bør se på når det kommer til å velge energieffektiv belysning er Lumen pr. Watt (lm/W). Jo høyere dette tallet er, jo mer lys får du per Watt lysenheten bruker. En tommelfingerregel har tidligere vært at 6W LED tilsvarer en 60W glødepære. I virkeligheten er det ikke så lett. Ja, LED er svært energieffektivt, men det finnes både god og dårlig LED. Teknologien har utviklet seg mye de siste årene og det finnes nå store variasjoner i effektivitet, fra 80lm/W til over 200lm/W. Det betyr at du faktisk kan redusere strømforbruket med opptil 60% ved å bytte fra “dårlig LED” til en energieffektiv LED med høy lm/W.

tabell som viser hvor mye du kan spare på ledlys
I tabellen over kan du se et eksempel på hvor mye du kan spare i ulike tidsperspektiv og med ulike antall LED-lysrør. Som eksempel har vi brukt 1500mm LED-Lysrør fra OSRAM som erstatter 58W lysrør med kun 23.1W effekt!


LED Lysrør

Erstatt gamle lysrør
Med LED-lysrør kan du enkelt bytte ut de gamle lysrørene dine og straks senke strømforbruket ditt til belysning med opptil 75%. Disse settes i armaturer, og passer til en rekke bruksområder som kontor, lager og garasje. Om du allerede har armaturer du ønsker å fortsette å bruke kan du se vårt utvalg av lysrør her. Om du ikke har armaturer å sette lysrørene i kan du se våre komplette pakker her.
 

LED-panel

Perfekt for kontoret
LED-paneler er perfekte for kontorlandskap, passer inn i ditt himlingssystem, og kan installeres uten behov for elektriker. Du kan enkelt erstatte dine gamle lysrørarmaturer med en langt mer effektiv lyskilde, som også sprer lyset bedre utover enn tradisjonelle armaturer. Om du kunne tenkt deg slike på steder uten himling finnes det både rammer og wire for å kunne henge dem opp hvor som helst. For mer informasjon kan du se vår produktvideo på LED-paneler her.
 

LED-lysarmatur

For lager, garasje mm.
Med LED-lysarmaturer får du LED-lys i robuste innpakninger. Du kan velge mellom lysarmatur med integrert LED eller armatur med LED-lysrør. Se våre pakker med armatur og lysrør her. Lysarmaturene vi selger har bred lysvinkel, og egner seg derfor best til steder med lavt tak (opptil 5m)
 

High Bay LED-lamper

For lagerbygg, fabrikker og haller
High bay er kraftige lamper som gir masse lys for store lokaler der det er høyt under taket (over 5 meter) som for eksempel lagere. Grunnen til at de egner seg godt til dette er fordi de har en mindre spredningsvinkel, og dermed gir sterkere lys på lengre avstander (Se illustrasjonen under).
 

high bay lamper med led lys er best egnet til rom der det er høyt under taket
Illustrasjonen over viser spredning av lys fra high bay lamper og lysrørarmaturer. Vi har brukt en av våre high bay lamper og Thorgeon lysarmatur som eksempler
 
Ønsker du at vi beregner ditt prosjekt? Send en email til salg@eldirekte.no og vi regner ut hva du trenger av belysning helt kostnadsfritt.